Aanbestedingsbeleid

Aanbestedingsbeleid

Lokale bedrijven meer kans

Het aanbestedingsbeleid van de gemeente Steenwijkerland is voortdurend onder de aandacht van BCS. BCS heeft de afgelopen jaren veel prioriteit gegeven aan het aanbestedingsbeleid van de gemeente Steenwijkerland. Deze prioriteit heeft ervoor gezorgd dat lokale bedrijven zich altijd kunnen aanmelden voor je onderhandse aanbestedingen en hierdoor meer kans maken.

 

Werkwijze onderhandse aanbestedingen

Het vergroten van de kansen voor lokale bedrijven doet de gemeente Steenwijkerland door 2 lokale bedrijven en 1 regionaal bedrijf voor te selecteren. Het bijzondere aan deze procedure is dat de onderhandse aanbesteding vooraf gepubliceerd wordt op de gemeentelijke website waarbij bedrijven zich aan kunnen melden voor één van de twee nog openstaande plaatsen. Dit kunnen dus ook lokale bedrijven zijn. Uit alle aanmeldingen worden vervolgens 2 bedrijven ingeloot.

 

Tenderboards controleren

Het aanbestedingsbeleid van de gemeente Steenwijkerland wordt door tenderboards van de Business Club Steenwijkerland gecontroleerd. Ondernemers uit Steenwijkerland die aangesloten zijn bij BCS en niet afhankelijk zijn van de lokale markt, nemen samen met de gemeente de afgeronde aanbestedingen regelmatig door. Heeft u opmerkingen/aanvullingen of wilt u ervaringen delen met betrekking tot het aanbestedingsbeleid dan horen wij dat graag via info@bcsteenwijkerland.nl.

In het tenderboard zitten de volgende personen:
- Evert de Jong - Rubitech
- Gerben de Boer - Kornelis Caps & Closures
- Jurjen Helfrich - Tenderkoers