Network for international Exchange of Talent

Network for international Exchange of Talent

Maak kennis met NEXT. Een initiatief van bedrijven uit onze regio. Ondernemers die toonaangevende spelers zijn op de internationale markt. Die voortdurend bezig zijn te innoveren. Die zoeken naar technisch toptalent om klaar te zijn voor de klantvraag van morgen. Ons doel? Een krachtig consortium van hoogwaardige technologische bedrijven om samen sterk te staan in de regio én daarbuiten.

NEXT staat voor Network for international Exchange of Talent. Het is onderdeel van het Actieplan Werk dat door de regio Zwolle wordt ondersteund.

Wat is NEXT?
In het kort? We bundelen de krachten. Want we beseffen dat alleen een sterk collectief kan concurreren met andere topspelers in de wereld. Een innovatieve aanpak om deze high potentials voor onze regio te verleiden én deelnemende bedrijven verder te brengen.

NEXT is actief op 4 thema’s:

  • Uitbouwen en versterken van het internationaal netwerk
  • Acquisitie en uitwisseling van global talent
  • Upgraden van het woon- en werkklimaat voor internationaal toptalent
  • NEXT Academy: opleiding en training van mondiale toppers gericht op International 2030 Skills

NEXT is er voor technisch hoogwaardige bedrijven die zich tot het topsegment van hun branche mogen rekenen. Want juist dan zijn de beste mensen op de juiste plek een must.

Hoe is NEXT ontstaan?
Het project is een initiatief van Royal Huisman Shipyard in Vollenhove en Agrifac in Steenwijk, al snel heeft ELEQ uit Steenwijk zich hier ook bij aangesloten. Deze bedrijven behoren wereldwijd tot de topspelers in hun marktsegment. De technische uitdagingen om vandaag oplossingen te bedenken die de klant morgen vraagt, zijn bijzonder groot. Willen deze bedrijven hun mondiale toppositie versterken dan is het cruciaal dat zij in staat zijn om structureel hoogwaardige technische specialisten vanuit de hele wereld naar deze regio te halen en aan zich te binden. En dat hun medewerkers hun kennis elders in de wereld bij aangesloten partners kunnen toepassen en verrijken. 

Wat is de stand van zaken?
Op dit moment worden contacten gelegd met technisch hoogwaardige bedrijven in de regio Zwolle om deze voor het concept te interesseren. De coronacrisis heeft weliswaar voor wat vertraging gezorgd, maar het enthousiasme en de noodzaak wordt door alle partijen nog onverminderd gevoeld. Het streven is om voor de zomer met acht tot tien geïnteresseerde bedrijven in de regio te starten en de plannen op een regiobijeenkomst te presenteren.

Meer weten, meebouwen aan ons consortium of aansluiten? Neem contact op met programmaleider Bert Flierman, telefoonnummer 06 - 51 69 44 23 of Nickie de Vries, telefoonnummer 06 - 11 22 52 59, e-mail next@steenwijkerland.nl