Actieplan horeca en recreatie vastgesteld

Actieplan horeca en recreatie vastgesteld

Geplaatst: 08-03-2024

Ongeveer zeventig leden van de BCS zijn ondernemers uit de sectoren horeca en recreatie (inclusief verblijfsaccommodaties). Zij vormen met elkaar bijna een kwart van het totale ledenbestand van de BCS. Het aantal horeca- en recreatieleden groeit onverminderd door.

In april 2023 is officieel besloten de vereniging voor recreatieondernemers KopTop op te heffen en over te laten gaan in de BCS. Onderdeel van de kernafspraken voor die integratie is onder andere de oprichting van een Werkgroep Horeca en Recreatie met (tijdelijke) ondersteuning van een specifieke accountmanager horeca en recreatie. De accountmanager zorgt ervoor dat ‘horeca en recreatie’ binnen de BCS en daarbuiten voldoende zichtbaar is en ondersteunt de leden in verschillende vraagstukken en kansen. Daarnaast is hij de verbinder tussen de leden en brancheorganisatie KHN, alsook de gemeente Steenwijkerland en Regio Zwolle.

De werkgroep is echter de basis en bestaat uit ondernemers (grotendeels lid van de BCS), afgevaardigden van de gemeente Steenwijkerland en de regiomanager van KHN. Een sterke groep mensen die pragmatisch te werk wil gaan! De leden van de werkgroep zijn een afspiegeling van de verschillende bedrijfstakken in onze regio. De werkgroep komt viermaal per jaar samen.

Gezamenlijk is een actieplan voor de komende jaren opgesteld. Dit actieplan vindt u hier