Bedrijventerreinen Steenwijkerland behouden het  Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerreinen Steenwijkerland behouden het Keurmerk Veilig Ondernemen

Geplaatst: 14-04-2022

Bedrijventerreinen Groot Verlaat, Dolderkanaal, Eeserwold (allen Steenwijk), de Weijert/Schaarkampen in Vollenhove, de Boterberg in Oldemarkt en Kanaalweg/Scheepsdiep in Blokzijl behouden het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit werd afgelopen week duidelijk tijdens de audit door certificeringsinstantie KIWA. Het nieuwe certificaat is de komende drie jaar geldig. De officiële uitreiking volgt binnenkort.

Het Keurmerk heeft zich bewezen als een effectief instrument om samen te werken aan de veiligheid van de bedrijventerreinen en daarom wilden de samenwerkende partijen graag het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen “Continue Samenwerken” behouden.

Vertegenwoordigers van de gemeente Steenwijkerland, politie IJsselland, brandweer veiligheidsregio IJsselland, Business Club Steenwijkerland en ondernemers hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan de veiligheid op de bedrijventerreinen. Hierbij kunt u denken aan het verbeteren van de brandveiligheid, beveiliging, onderhoud en verlichting, maar ook aan het structureel bespreken van de incidentencijfers met politie en brandweer.

‘De samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer en ondernemers vormt de basis voor toekenning van dit keurmerk. Tijdens de audit door het KIWA werd duidelijk dat veel zaken op de bedrijventerreinen al goed georganiseerd zijn, aldus BCS bestuurslid Jos Lok. Jurgen Kok, ook bestuurslid vult aan, ‘De samenwerking door middel van het KVO zorgt ervoor dat we belangrijke zaken borgen en dat we structureel met alle veiligheidspartners om tafel zitten. Samen houden wij elkaar scherp als het gaat om de veiligheid op de bedrijventerreinen.’

De auditor van het KIWA heeft de werkgroep niet alleen beoordeeld op de samenwerking en resultaten in de afgelopen drie jaar. De werkgroep heeft ook een nieuw plan van aanpak opgesteld met maatregelen voor de komende drie jaar. De veiligheidsanalyse, bestaande uit o.a. een veiligheidsenquête, dagschouw en het bespreken van de incidentencijfers, vormden de basis voor dit nieuwe plan van aanpak. De auditor complimenteerde de werkgroep met de stukken en met name de veiligheidsmonitor was een echte ‘eyeopener’.

De gezamenlijk opgestelde maatregelen worden de komende drie jaar uitgevoerd en geëvalueerd om de veiligheid op de bedrijventerreinen te behouden en/of te verbeteren.

KVO hercertificering

Op de foto de KVO werkgroep. Deze foto is gemaakt door Johan Bergsma van Bergsma Photography