Binnenkort opent Infopunt Duurzaam Steenwijkerland

Binnenkort opent Infopunt Duurzaam Steenwijkerland

Geplaatst: 09-07-2021

Aan de Kerkstraat 4 in het centrum van Steenwijk wordt binnenkort het Infopunt Duurzaam Steenwijkerland geopend, een initiatief van een aantal inwoners die de gemeente duurzamer en groener wil maken. Het infopunt heeft dan ook als slogan: Groen in de Kop. Op deze locatie kunnen mensen terecht voor informatie over onder meer de energietransitie, de mogelijkheden om energie te besparen en het verduurzamen van hun huis. En over andere onderwerpen die gaan over duurzaamheid en een groener leven, wonen en werken, zonder schadelijke effecten voor het milieu.
In het Infopunt vinden mensen ook praktische voorbeelden in hun eigen omgeving, zodat ze geïnspireerd worden om zelf aan de slag te gaan. Vrijwilligers, onder wie energiecoaches, zullen de bezoekers te woord staan.

Activiteiten
Bewonersinitiatieven uit Steenwijkerland zullen gepresenteerd worden, denk bijvoorbeeld aan de energiecoöperaties. Daarnaast is het de bedoeling dat het Infopunt een laagdrempelig ontmoetingscentrum wordt, waar regelmatig diverse activiteiten georganiseerd worden, variërend van een presentatie, lezing, energiecafé, workshop, een actie, zoals een speelgoedruilactie, of een debat.

In juli en augustus wordt gewerkt aan de inrichting en september gaat het Infopunt al gaandeweg van start. De opening is begin oktober.

Presentatie lokale bedrijven
Het Infopunt wil graag samenwerken met de gemeente, diverse organisaties en lokale bedrijven. Het is mogelijk dat bedrijven hun duurzame producten en dienstverlening in het Infopunt presenteren. Dat kan op diverse manieren: via klein of groter promotiemateriaal, of het laten zien van concrete producten. Een aantal bedrijven dat zich richt op duurzaamheid heeft inmiddels een brief gekregen met daarin dit aanbod. Heeft u deze brief niet ontvangen, maar wilt u uw bedrijf ook graag presenteren? Dat kan! Bekijk hier de mogelijkheden:

 

- Brief ondernemers duurzaam Steenwijkerland

- Presentatiemogelijkheden infopunt