Goed voorbeeld: herinrichting havenkop Steenwijkerdiep

Goed voorbeeld: herinrichting havenkop Steenwijkerdiep

Geplaatst: 28-05-2024

 

Havenkop Steenwijkerdiep

 

Heeft u dit bouwbord al zien staan? Dit project willen we graag uitlichten, omdat dit wat ons betreft een goed voorbeeld is van lokaal zakendoen.

Wat is het geval?
Supermarkten Jumbo en Aldi (Gedempte Steenwijkerdiep) en de Lidl (Tukseweg) willen graag uitbreiden en/of verhuizen. Hiervoor heeft de gemeente samen met de supermarkten een plan gemaakt. In deze plannen worden de eerdere locaties van Rijkmans en de Edah ook meegenomen. Daarnaast wil de gemeente het openbaar gebied aanpakken, de kop van het Steenwijkerdiep en de toegang naar het park Rams Woerthe.

Als opdrachtgever heeft de gemeente Steenwijkerland het werk m.b.t. de herinrichting van de havenkop uitbesteed aan vooraf geselecteerde, lokale partijen. Tussen deze bedrijven is een mooie samenwerking ontstaan. Door met lokale partijen te werken is de betrokkenheid bij het project groot en worden de reiskilometers beperkt. Daarnaast vinden er veel circulaire toepassingen plaats.

Wist u bijvoorbeeld, dat:
• Vrijkomende hele betonstenen, eventueel na tussenopslag bij de lokale stenenbank, weer in lokale werken worden toegepast?
• Vrijkomende grond naar de lokale grondbank gaat en deze grond, na eventuele bewerking en inkeuring, weer in nieuwe lokale werken wordt gebruikt?
• Vrijkomend groen na lokale bewerking weer terugkomt als grond of groen in gemeentelijke plantvakken? En dat de planten het hierdoor beter doen?
• Het vrijkomende betonpuin na breken, zeven en inkeuren weer wordt gebruikt als grind- en zandvervanger in nieuwe grondstoffen en betonproducten?