Inventarisatie reststromen per bedrijf

Inventarisatie reststromen per bedrijf

Geplaatst: 21-03-2023

Tijdens de ledenvergadering bij Hellinga op 20 maart jl. stond circulair en duurzaam ondernemen centraal. Er is een aftrap gegeven voor het actieplan circulair ondernemen Steenwijkerland. Waarbij twee pijlers centraal staan:

  1. Circulair inkopen door de gemeente Steenwijkerland bevorderen
    Bij de gemeente Steenwijkerland is veel inkoopkracht aanwezig. Voor ongeveer 30 miljoen per jaar koopt de gemeente producten en diensten in. Stap voor stap wil de gemeente gaan naar volledig circulair inkopen. Daarbij willen zij de lokale ondernemers ‘niet voor de kop stoten’. Wij trekken daarom samen op om hier een succes van te maken.
  2. Circulaire business modellen

Ondernemers willen wij ook helpen om te komen tot meer circulaire business modellen. Het sluiten van lokale kringlopen is hierbij een belangrijk speerpunt. Het gebruiken van de beschikbare reststromen is hiervoor belangrijk.

In beeld brengen reststromen
Het actieplan circulair ondernemen bevat veel items, maar we willen starten met het in beeld brengen van de twee belangrijkste reststromen per bedrijf. Op basis van deze inventarisatie willen wij kijken hoe we deze reststromen beter kunnen benutten. Het beperken van mobiliteitskilometers is hierbij ook belangrijk.

Wij willen u vragen dit formulier in te vullen en te mailen naar info@bcsteenwijkerland.nl.

Alvast bedankt voor uw input.