Meer inzicht in uw energieverbruik

Meer inzicht in uw energieverbruik

Geplaatst: 02-04-2021

Wist u dat we via ons energiecollectief ook meer inzicht kunnen geven in uw energieverbruik?

Wanneer u beschikt over een slimme meter worden uw meterstanden op afstand uitgelezen*. Hiermee is het mogelijk om bijna continu signaaltjes te versturen, waardoor u tot in detail inzicht kunt krijgen in de momenten waarop u elektra en gas verbruikt!

Het collectief heeft hiervoor een energiemonitor, welke steeds wordt uitgebreid met slimme tools. Zo heeft u bijvoorbeeld niet alleen inzage in uw energie als u daarnaar zoekt, maar wordt u ook actief gealarmeerd als onverwacht meer verbruikt.

Met de energiemonitor kunt u: Energieverbruik vergelijken met andere periodes of uw andere meters; Meters groeperen zodat eenvoudig totalen kunnen worden berekend; De meetdata exporteren naar bijv. Excel; Een alarm instellen zodat u gewaarschuwd wordt bij overschrijdingen van door u opgegeven waarden.

Afbeelding bij bericht PME2

Wanneer u beschikt over een grootzakelijke aansluiting met SDE subsidie (voor bijv. zonnepanelen), dan is het ook mogelijk om de opwekdata te integreren. Hierdoor heeft u in 1 applicatie inzicht in uw opwek, directe afname uit uw eigen opwek, levering/teruglevering en dus ook in het verbruik van uw pand.

Wij bevelen dit partnerschap nogmaals van harte bij u aan!
Het collectief kan u onder andere helpen met de volgende onderwerpen:

  • Collectieve in- en verkoop van elektra en gas
  • Collectieve inkoop van grootzakelijke meetdiensten
  • Online inzicht in uw energieverbruik
  • Begeleiding bij realisatie van zonne-installaties
  • Optimalisatie van netwerkkosten
  • Reductie van energiebelastingen

Neem vrijblijvend contact op via g.douw@pmenergie.nl.