Moeders in de Techniek

Moeders in de Techniek

Geplaatst: 29-01-2021

Sterk Techniek Onderwijs (STO) - MOEDERS IN DE TECHNIEK

Uit onderzoek blijkt dat moeders veel invloed hebben op de studiekeuze van hun kinderen. Dat is dan ook de reden dat STO het initiatief heeft genomen voor het project 'Moeders in de Techniek'. STO liet voor dit project altijd moeders op school komen en gingen dan samen praktisch aan de slag met technische opdrachten. Corona maakt dit onmogelijk, dat is de reden dat STO nu een andere invulling aan dit project gaat geven.

Moeders in de techniek ♦ dit jaar online ♦ dinsdag 2 maart om 19.00 uur

STO nodigt moeders van leerlingen uit de tweede klas vmbo van de deelnemende scholen (VO-scholen in Meppel en Steenwijk) van Sterk Techniek Onderwijs uit voor een online bijeenkomst. Het programma bevat algemene informatie over het project Sterk Techniek Onderwijs, een quiz met vragen die gerelateerd zijn aan techniek en een prijsuitreiking. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen over de opleidingen in de techniek.

STO wil de quiz graag invullen met korte presentaties van de deelnemende bedrijven en mbo-scholen die afgesloten worden met een vraag over de betreffende bedrijven en scholen. Als voorbeeld kunt u onderstaand filmpje bekijken van een docent van Stad & Esch.

https://vimeo.com/500839314/0a5e299ae2

Als BCS steunen wij Stichting Sterk Techniek-Onderwijs (STO). Wilt u ook een filmpje maken van maximaal 1 minuut, waarin u iets vertelt of laat zien van uw bedrijf en afsluit met een meerkeuzevraag? Eventueel mag dit ook aangeleverd worden via een foto.

Een bijdrage kunt u mailen naar Cristel van Doorn via cvandoorn@stadenesch.nl, graag uiterlijk dinsdag 9 februari. De filmpjes worden tot één geheel gemonteerd en er wordt dan een kahoot quiz van gemaakt.

STO