RPA Horeca College Weerribben Wieden gaat in september van start

RPA Horeca College Weerribben Wieden gaat in september van start

Geplaatst: 20-06-2023

September a.s. gaat de Regionale Praktijkacademie Horeca College Weerribben Wieden eindelijk van start! Dit initiatief opgestart door horecaondernemers in Steenwijkerland stond in maart 2020 klaar om te starten, toen corona roet in het eten gooide! Nu corona dit jaar weg is gebleven zijn de ondernemers met energie aan de slag gegaan om het Horeca College Weerribben Wieden nu te starten!

Horeca College Weerribben Wieden
Ook in Steenwijkerland hebben horecaondernemers al enige tijd last van een krapte rondom personeel. Het is moeilijk nieuwe medewerkers te vinden en corona heeft daar niet aan meegeholpen. Terwijl werken in de gastvrijheidsbranche zo’n leuk vak is!

De horecaondernemers in onze gemeente hebben samen met het Deltion en Drenthe College een opleiding opgezet, waarbij de leerlingen een erkende BBL-opleiding volgen en 1 dag naar school gaan en 4 dagen werken. Ze hebben gegarandeerd een werkplek gedurende hun 2-jarige studie, wisselen 4 keer van werkplek en doen daarom extra brede ervaring op. Tevens volgens ze extra regionale verdiepingsexcursies die door de ondernemers georganiseerd worden. Leerlingen die door de leerstof heenvliegen hebben ook de mogelijkheid om de opleiding versneld te volgen! In deze uitdagende periode is er ook extra coaching voor de leerlingen voor werk/studie en leven.

De opleiding wordt grotendeels betaald door de werkgever en de leerlingen ontvangen direct een goed salaris!

Huisvesting voor de leerlingen
Wat dit concept verder nog uniek maakt is dat er indien gewenst ook de mogelijkheid wordt geboden van huisvesting in de regio. Waar leerlingen in andere plaatsen moeilijk huisvesting kunnen vinden heeft het Horeca College Weerribben Wieden dit geregeld voor haar leerlingen! En als ze ’s avonds laat niet meer naar huis kunnen met eigen vervoer, regelt de werkgever dat ze veilig worden thuisgebracht.

Inschrijven en meer informatie
De komende periode is er nog de mogelijkheid om in te schrijven voor deze opleiding. Inschrijving is tot 1 september a.s. mogelijk. Ook leerlingen die zich al bij het Deltion College of Drenthe College hebben aangemeld, maar nog geen leerwerkplek hebben kunnen zich melden voor dit unieke concept.

Aanmelden kan bij: info@rpahorecacollege.nl en informatie is te vinden op de site: www.rpahorecacollege.nl of 06 30469017 Miriam Slomp-Dekkers

 

RPA Horeca College Weerribben Wieden gaat in september van start