Online informatiebijeenkomst stikstofproblematiek

Online informatiebijeenkomst stikstofproblematiek

Geplaatst: 22-05-2020

Bent u agrariër of andere ondernemer in of bent u inwoner van gemeente Steenwijkerland en hebt u persoonlijk interesse in informatie over de gevolgen van de stikstofproblematiek? Wilt u weten wat het betekent voor u op de langere termijn? Wat voor risico’s en wellicht ook kansen komen op ons af? Meld u dan aan voor de online informatiebijeenkomst. 

Op donderdag 11 juni om 19:00 organiseert gemeente Steenwijkerland een digitale bijeenkomst over de stikstofproblematiek. Ir. Edo Gies en dr.ir. Hans Kros, onderzoekers aan de Wageningen Universiteit, nemen u mee in het ontstaan van dit vraagstuk en de consequenties ervan. Daarbij wordt gekeken naar de algemene situatie in Nederland en in het bijzonder de situatie in gemeente Steenwijkerland. Ook wordt gekeken wat voor keuzes kunnen worden gemaakt om het vraagstuk  aan te pakken. Naast wethouder Tiny Bijl van gemeente Steenwijkerland schuiven gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van provincie Overijssel en enkele sprekers uit de sectoren die veel in aanraking komen met het stikstofvraagstuk aan.

Het is mogelijk om vragen te stellen. De gemeente Steenwijkerland ontvangt deze vragen graag uiterlijk zondag 7 juni, zodat de sprekers zich goed voor kunnen bereiden. Afhankelijk van het aantal maken we een selectie van de meest gestelde vragen. Het kan dus zijn dat een vraag niet tijdens de webinar wordt behandeld. In dat geval wordt geprobeerd om deze deze vraag naderhand persoonlijk te beantwoorden.

Wilt u de webinar bijwonen? Meldt u zich dan aan via stikstofwebinar@steenwijkerland.nl. Wanneer u een vraag heeft voor de webinar, dan kunt u deze naar ditzelfde e-mailadres sturen. Na inschrijving ontvangt u enkele dagen voor aanvang een e-mail met instructies. Wanneer de datum u niet uitkomt, heeft u bovendien de mogelijkheid de webinar terug te kijken. U kunt zich ook dan inschrijven, zodat u na afloop een e-mail ontvangt met een link naar de webinar.