Overleg revitalisering Johannes Postkazerne

Overleg revitalisering Johannes Postkazerne

Geplaatst: 01-10-2024

Op woensdag 25 september heeft er een overleg plaatsgevonden over de revitalisering van de Johannes Postkazerne. Bij dit overleg waren o.a. wethouder Harmsma, BCS-bestuursleden en vertegenwoordigers van het ministerie van defensie aanwezig. Tijdens het overleg zijn de plannen m.b.t. de revitalisering van de Johannes Postkazerne (JPK) toegelicht.

De revitalisering van de Johannes Postkazerne is een grootschalig en langlopend project met als doel de infrastructuur en de operationele capaciteiten van de kazerne te moderniseren en te verduurzamen. Het project omvat zowel bouwkundige als energetische vernieuwingen, waarbij samenwerking met externe stakeholders van cruciaal belang is. Het project kent een looptijd van 2025 tot en met 2032.

Kortom, een grootschalig en langlopend project waarbij er fors wordt geïnvesteerd in het vernieuwen en verbeteren van de infrastructuur en de faciliteiten van de kazerne. Deze revitalisering biedt kansen voor de omgeving, waaronder de ondernemers in Steenwijkerland. Tijdens dit overleg is besproken op welke manier de lokale ondernemers betrokken kunnen worden en wat we verder voor elkaar kunnen betekenen. Dit krijgt zeker een vervolg, o.a. door deelname van BCS in bestaande werkgroepen of bij de nieuw op te richten werkgroepen. Bij deze thematische werkgroepen valt te denken aan onder andere verduurzaming, energietransitie, woningbouw of mobiliteit op of rondom de JPK.