Techniek Tastbaar: Maak leerlingen enthousiast voor uw techniek!

Techniek Tastbaar: Maak leerlingen enthousiast voor uw techniek!

Geplaatst: 06-07-2021

Geachte Ondernemer,

We weten dat er grote behoefte is aan jonge mensen die voor een opleiding in de techniek kiezen. Binnen het basisonderwijs wordt hard gewerkt aan een goede invulling van Wetenschap en Techniek in het schoolcurriculum. Ervaringen voor de kinderen waarbij ze in aanraking komen met de techniek, technische bedrijven en de mogelijkheden in het technische werkveld, helpen hier natuurlijk bij. Ook binnen voortgezet onderwijs wordt steeds meer aandacht gevestigd op de instroom in de technische opleidingen en de invulling van attractief technisch onderwijs, onder andere door Sterk Techniek Onderwijs.

Steeds meer bedrijven ondersteunen deze inspanning van harte en werken graag mee aan het vergroten van het enthousiasme bij leerlingen voor technische opleidingen.

Sterk Techniek Onderwijs Meppel/Steenwijkerland, waarin technische bedrijven en opleidingen samenwerken om de instroom in de technische opleidingen te vergroten, organiseert volgend schooljaar op 8 oktober voor de 6e keer het “doe-en-beleef-techniek festijn” Techniek Tastbaar. Dit evenement is al 16 keer met groot succes in 8 plaatsen in Noord Nederland georganiseerd. Het doel is om de jeugd kennis te laten maken met techniek in de breedste zin en informatie te geven over de mogelijkheden van een opleiding en carrière in de techniek.

Wat is Techniek Tastbaar?
Techniek Tastbaar is een beleef en doe- event voor leerlingen van 10 tot 16 jaar waarin we hen met zoveel mogelijk facetten van technische beroepen in aanraking laten komen.

Te weinig jonge mensen kiezen voor Techniek omdat hun beeld onvoldoende of zelfs negatief is, ondanks de diversiteit binnen deze sector. Ze kennen uw organisatie niet en weten ook niet om welke werkzaamheden het zou kunnen gaan. Uit ervaring weten we dat er wel grote behoefte is aan jonge mensen die voor een opleiding in de techniek kiezen. Dat is nu precies de reden waarom we technische bedrijven benaderen. Heel graag willen we deze bedrijven uitnodigen voor dit evenement, dat plaatsvindt op vrijdag 8 oktober 2021 in Steenwijk, georganiseerd door Sterk Techniek Onderwijs Meppel/Steenwijkerland.

U, als ondernemer, kunt deelnemen met een stand van uw eigen bedrijf en met een doe-activiteit die interessant is voor deze doelgroep. U bent geheel vrij om een leuke activiteit te organiseren. U kunt uw stand naar eigen wens inrichten in de zalen van de locatie of op het buitenterrein. Indien gewenst zal de organisatie u helpen bij het bedenken van een leuke activiteit.

Voor de volledigheid, deelname is geheel kosteloos!

We willen een zo breed mogelijk scala van technische bedrijven uitnodigen om zich te presenteren en om hun mooie techniek te laten zien. Alle leerlingen van groep 7 en 8 en de leerlingen van het VO uit de regio worden uitgenodigd om naar Techniek Tastbaar te komen. Voor u is dit een mooie gelegenheid om uw bedrijf en de mogelijkheden voor een opleiding te laten zien.

Er zullen veel uitingen zijn via de pers, social media etc. waarvan u ook gebruik kunt maken.

We verwachten dat het in oktober weer mogelijk is om een dergelijk evenement te organiseren zonder verplichte coronatesten vooraf. Als er nog maatregelen van kracht zijn zoals 1,5 meter afstand, mondkapjes en de gebruikelijke hygiëne voorzorgsmaatregelen, dan zijn we hierop voorbereid.

U kunt zich aanmelden als deelnemer van Techniek Tastbaar in Steenwijk door te reageren naar onderstaande emailadres. Ook voor aanvullende vragen kunt u hier contact opnemen.

De locatie voor het evenement is RSG Tromp Meesters, Stationsstraat 40, Steenwijk. Het evenement wordt gehouden van 12.00 tot 20.00 uur.

 

Met vriendelijke groet,

 

John van Mierlo, projectleider Techniek Tastbaar
Email: john@jvmconnect.nl