Stapelbanen

Stapelbanen

Waarom een Stapelbaan?
Het is in verschillende sectoren lastig om een fulltime baan te vinden. Bijvoorbeeld omdat werkzaamheden zich alleen op de ochtend of de avond concentreren. Of het werk in sommige sectoren is seizoensgebonden. Daarnaast zijn er mensen die banen combineren om bijvoorbeeld denkwerk af te wisselen met fysiek werk. Het stapelen van banen zorgt bijvoorbeeld voor meer afwisseling in iemands werkzaamheden en contacten, ontwikkelmogelijkheden op meerdere gebieden en biedt de mogelijkheid om meer geld te verdienen. Ook voor werkgevers heeft het voordelen. Gemotiveerde medewerkers die doen wat zij leuk vinden zijn tenslotte productiever.

Hoe werkt het?
In de praktijk blijkt dat mensen graag banen willen combineren maar zich daarbij laten tegenhouden door sociale, administratieve, financiële en soms ook juridische barrières. We hebben gewerkt aan een vorm die deze barrières opheft en die voor zowel werknemers als werkgevers werkbaar is. Dit in een vorm van een vereniging waarbij de gemotiveerde ‘stapelaars’ in dienst komen van de vereniging. Als je wilt weten hoe dit voor uw bedrijf kan werken, neem dan contact met ons op!

Bekijk hier de infographic over dit project. 

Waar staan we nu?
Op dit moment is er een werkend concept uitgewerkt en beginnen we in april met een eerste pilot met een aantal bedrijven en werknemers. Dit om het concept te testen en te verbeteren. Als deze pilot slaagt zal het collectief in het najaar starten met een brede groep werknemers met een ‘stapelbaan’.

Meer weten, meedenken of aansluiten? Neem contact op met projectregisseur Joël Assenberg, telefoonnummer 06 - 32 45 00 15 of mail naar  joel.assenberg@steenwijkerland.nl